همشهری آنلاین: داروی اسپری ملی درمان میگرن از سوی محققان ایرانی رونمایی شد.

رونمایی داروی ملی درمان میگرن

به گزارش فارس، داروی اسپری ملی درمان میگرن برای نخستین بار در جهان از سوی شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس رونمایی شد.

در مراسم رونمایی این دارو که در مجتمع شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد، بهزاد سلطانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی حضور داشت.

این دارو با عنوان میگرن کات تولید شده است. میگرن کات دارویی است حاصل 25 سال مطالعات محققان ایرانی و بین‌المللی که متشکل از عصاره ترکیب گیاهان دارویی مختلف مانند اسطوخدوس، اکلیل، الملک،‌ بنفشه، رازیانه، گشنیز و مرزنجوش است که در منابع طب سنتی ایران و کتاب‌های قانون و منابع غربی از آن‌ها به عنوان رفع کننده سردردهای میگرنی نام برده شده است.

این دارو علاوه بر اثربخشی مثبت و درمان سردردهای میگرنی به کاهش شدت سایر سردردها در زمان درد کمک می‌کند.

داروی میگرن کات به شکل اسپری بینی با حامل اتانول است. از مزایای الکلی بودن پایه این دارو می‌توان به خلاقیت و پایداری بهینه ترکیبات مواد موثره دارو، افزایش نفوذپذیری دارو در مخاط بینی جهت تقویت اثرات محلی و سیستمیک دارو،‌ پاکسازی مجاری تنفسی بدون تاثیر منفی در سلول‌های مژک‌دار بینی و تضمین سلامت دارو در طول عمر آن اشاره کرد.

  • درمان 81 درصدی سردردهای میگرن با داروی محققان کشور در فاز بالینی

به گزارش ايسنا، کارآزمایی‌های داروی میگرن کات نشان داده است که 81 درصد از بیماران با استفاده از این دارو درمان قطعی شده‌اند.

سردردها در زمره بیشترین بیماری‌های سیستم عصبی به شمار می‌روند که حدود 50 درصد انسان‌های بالغ حداقل یک سردرد در سال آخر زندگی‌شان داشته‌اند.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی خانواده سردردها سومین رتبه را در میزان سال‌های از دست رفته عمر دارند که از میان انواع سردردها، میگرن به تنهایی ششمین عامل ناتوانی در بین تمام بیماری‌های گریبان‌گیر بشر است.

شیوع اصلی این بیماری در سنین 25 تا 55 سال است و در ایران حدود 10 میلیون نفر بیماران مبتلا به میگرن وجود دارد که اغلب آنها در ماه یک یا دو بار دچار حمله می‌شوند.

بر اساس آمارهای موجود در ایران حدود 2 میلیون نفر از بیماران میگرنی سردردهای مزمن میگرنی دارند، به این معنا که حداقل 15 روز در ماه با سردرد زندگی می‌کنند.

به منظور درمان این بیماری، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس با ارائه دارویی به نام میگرن کات که با فرم اسپری بینی تولید شده است، اقدام به درمان این بیماری کرده است.

داروهای پیشگیری و مصرفی به هنگام بروز حملات میگرنی عوارض جانبی را به دنبال دارد، به گونه‌ای که داروی سرماتریپتان به خاطر مکانیسم عمل آن که کاهش قطر عروق است، در بیماران میگرنی مبتلا به فشار خون و گرفتگی عروق منع مصرف دارند، ولی داروی میگرن کات در فرم اسپری بینی تولید شده است که علاوه بر احتمال اثرگذاری بر مغز و اعصاب بویایی موجب درمان این بیماری خواهد شد.

از مزایای دارورسانی از طریق بینی می‌توان به سطح وسیع جذب دارو، بدون درد بودن، استفاده راحت و مطمئن، جذب بالا به نسبت دوز خوراکی و مقعدی، جذب سریع توسط مغز و سیستم عصبی مرکزی و عدم ورود به مسیر متابولیک ثانویه و متابولیزه شده دارو در دستگاه گوارش اشاره کرد.

با توجه به اینکه اکثر افراد میگرنی مشکلات گوارشی و بویژه تهوع و استفراغ را تجربه می‌کنند، داروهای خوراکی اثرگذاری مناسبی را ندارند.

این دارو در مرحله کارآزمایی بالینی بر بیش از 300 مورد بیمار مورد مطالعه قرار گرفت که حدود 96 درصد از بیماران میگرنی استفاده کننده از این دارو ادعا کردند که با این دارو قدرت کنترل سردردهای خود را به دست آورده‌اند.

به گفته محققان این شرکت دانش‌بنیان، در حدود 81 درصد از بیماران میگرنی استفاده کننده از میگرن کات، سردردهای میگرنی به صورت قطعی درمان شده است و بیماران به حذف سردردهای میگرنی خود اذعان دارند.

این دارو در بیماران مصرف کننده داروهای ضد انعقاد خون و همزمان با مصرف تری‌نیتروگلیسیرید و سایر داروهای افزاینده نیتریک اکساید منع مصرف دارند.

محققان این طرح همچنین یادآور می‌شوند با مقادیر توصیه شده در روش مصرف این دارو هیچ گونه عارضه جانبی مشاهده نشده است و تنها عارضه اعلام شده خشکی بینی بوده است که این امر با استفاده از روغن‌های طبیعی همچون روغن بادام قابل جبران است.

مکانیسم عمل این دارو به این صورت است که می‌توان با استفاده از اسپری بینی این دارو از سوی بیماران میگرنی با سردردهای اتفاقی و مزمن، علائم بالینی و علتی این بیمار را رفع کرد.

این دارو 4 تا 6 ماه قادر به درمان سردردهای میگرنی است.

ايسنا در اين باره نوشت: دکتر رضا رمضانی در مراسم رونمایی از داروی میگرن کات (اسپری بینی) گفت: گام‌های اولیه برای دریافت مجوز این دارو را از سازمان غذا و داروی آمریکا FDA برداشته‌ایم، دریافت این مجوز امکان صادرات را برای ما فراهم می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اخذ مجوز از این سازمان برای داروهای گیاهی راحت‌تر از داروها بر پایه مواد شیمیایی است، ادامه داد: در افق 5 ساله مشخص شده که 30 درصد بیماران میگرنی به داروهای درمانی روی می‌آورند.

رمضانی با اشاره به کارآزمایی‌های بالینی این دارو خاطر نشان کرد: در مرحله بالینی بیش از 300 بیمار مورد مطالعه قرار گرفت که حدود 96 درصد از بیماران میگرنی استفاده‌کننده از داروی میگرن کات ادعا دارند که با این دارو قدرت کنترل سردردهای خود را به دست آورده‌اند.

به گفته این محقق، حدود 81 درصد از بیماران مبتلا بعد از استفاده از این دارو به طور قطعی درمان شدند.

به گفته وی در حال حاضر داروی میگرن کات در 130 داروخانه پخش شده و پیش‌بینی شده تا 6 ماه آینده همه داروخانه‌ها این دارو را ارائه کنند.

وی اظهار کرد: علاوه بر آن در داروخانه‌های استان‌های قم، اصفهان، تهران، گلستان، خوزستان و یزد داروی میگرن کات توزیع شده است.

وی عنوان کرد: در راستای تولید این دارو توانستیم اپلیکیشن اختصاصی برای ارائه مشاوره رایگان و غربالگری سردردهای میگرنی برای افراد را طراحی کنیم.

کد خبر 400524

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha